Sophie Loren vine pentru prima oară în România, ca invitat special al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), anunţă TVR Cluj, care citează site-ul festivalului. 

Acum în vârstă de 81 de ani, Sophie Loren va primi Premiul pentru întreaga carieră la gala de închidere a celei de-a 15-a ediții a TIFF, pe 4 iunie, la Teatrul Național din Cluj-Napoca. Pe 3 iunie, de la 18.30, la Casa de Cultură a Studenților, actrița va lua parte la o proiecție specială în onoarea ei.

„Este una dintre întâlnirile pe care mi le-am dorit de foarte mulți ani la TIFF și mă bucur că se întâmplă, în sfârșit. Sophie Loren este idolul multor generații, o prezență tonică și șarmantă, cu o popularitate enormă în orice colț al lumii. E o onoare s-o avem la TIFF și o bucurie, sper, pentru clujeni să o întâlnească, la prima ei venire în România. Ea se alătură unui șir de personalități puternice care au fost celebrate în cei 15 ani de TIFF, de la Claudia Cardinale, Annie Girardot, Vanessa Redgrave, la Catherine Deneuve și Geraldine Chaplin”, a declarat Tudor Giurgiu, președintele TIFF, pentru tiff.ro, citat de TVR.

Participarea Sophiei Loren la festival este posibilă datorită colaborării dintre TIFF și Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj, co-organizator al evenimentului. „Suntem onorate să susținem prezența la Cluj a uneia dintre cele mai talentate, puternice și apreciate femei din lumea filmului. Sophie Loren este un model pentru multe generații de femei, iar întâlnirea cu ea la TIFF va fi un eveniment cu totul special”, a declarat Mihaela Rus, președinta Asociației Femeilor de Afaceri Cluj, mai scrie sursa citată.

AUTOR: Alexandra Șaiman, reporter MOLDOVA 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *