În fața secției de votare din satul Topala, raionul Cimișlia, are loc un miting de protest. Anunțul a fost făcut de șeful Misiunii de Observare a Promo-Lex, Pavel Postică, pe o rețea de socializare. 

Potrivit observatorilor Promo-LEX, la acțiunea de protest s-au mobilizat în jur de 15-20 de persoane. Cu toate acestea, secția de votare activează în regim obișnuit. Poliția este la fața locului.

Precizăm că în primul tur al alegerilor locale, mai multe persoane cu drept de vot s-au luat la bătaie în incinta secției de votare din staul Topala, raionul Cimișlia. Scandalul s-ar fi iscat din cauza unor cetăţeni, care şi-au exprimat indignarea precum că un candidat transportă alegători din afara localităţii. La faţa locului sunt organele de poliţie, iar cazul este cercetat.

Comisia Electorală Centrală a declarat atunci nule alegerile din această localitate a stabilit pentru data de 28 iunie desfășurarea votării reptetate pentru alegerea primarului satului Topala, raionul Cimișlia, a Consiliului local Topala și a Consiliului raional Cimișlia.

AUTOR: Alexandra Șaiman, reporter MOLDOVA 9

Nota Redacției: poza este preluată de pe publika.md

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *