De fiecare dată când ne imaginăm locuința perfectă pornim, cu siguranță, de la prerogativa unei funcționalități organice. Acest lucru presupune că fiecare obiect de decor, fiecare spațiu sau fiecare piesă de mobilier se încadrează perfect și își îndeplinește funcțiile exact conform necesităților locatarilor. Dacă până nu demult, fiecare persoană își croia stilul cu forțe proprii, actualmente aceste jertfe de timp și de bani, dar mai ales de nervi, sunt absolut inutile, deoarece există specialiști în servicii de design interior în Moldova. Să analizăm în cele ce urmează exemplul proiectului Kalo, realizat de compania de arhitectură și design interior din Chișinău Polyart Design.

Kalo reprezintă un proiect rezidențial în care s-au îmbinat perfect soluții arhitecturale unice cu un stil minimalist în design interior. În acest sens, prezintă interes mecanismele de zonare, pe care specialiștii Polyart le-au utilizat, obținând efectul de spațiere, de eliberare și degajare a locației, ținând cont de filosofia unui interior minimalist. Texturile cromatice și de structură sunt accentele covârșitoare ale proiectului, fiind utilizate nuanțe tari pentru pereți, dizolvate organic prin intermediul mobilierului din living sau bucătărie. Scopul echipei Polyart a fost realizarea unui anturaj în care fiecare detaliu să-și aibă locul cuvenit, iar traiul într-o astfel de locuință să devină calitativ și confortabil.

Merită atenția noastră și corpurile de iluminat, care dispersează lumina într-o manieră naturală, fără a forța privirea sau a încărca atmosfera, dar ținând cont de necesitățile fiecărei zone. De exemplu, în sufragerie s-au combinat perfect lămpile inserate în tavan cu o suspensie care aruncă lumina exact peste masa la care urmează a se lua dejunul, prânzul sau cina locatarilor. Acest lucru adaugă un șarm ritualurilor zilnice ale casei.

Designul interior al dormitorului este o altă cheie de originalitate a proiectului, fiind combinate două zonări separate printr-un paravan de lemn. Avem nemijlocit spațiul de dormit, în care a fost amplasat un dormitor regal și zona de living, în care locatarii pot petrece frumos după-amiezile, bucurându-se de beneficiile geamului imens și a luminii naturale.

Care este avantajul prioritar al acestui proiect? De facto, acesta denotă prezența unor soluții și idei de interioare raționalizate la maximum, astfel încât fiecare porțiune a spațiului să aibă o destinație concretă, explicită. Lucrările într-un astfel de proiect demarează prioritar cu o consultanță amplă, în care specialiștii află doleanțele și necesitățile subiecților, dar mai ales în care se propun sugestii rezonabile, ținând cont de caracteristicile tehnice ale obiectului imobiliar. În plus, proiectul Kalo este potrivit chiar și pentru suprafețe mici, fiind optimizate toate spațiile de depozitare, astfel încât să nu apară bariere, și fiind separate parțial zonele prin paravane sau semi-pereți. Acest lucru, reiterând, confirmă posibilitatea de a lărgi vizual, dar și structural spațiul disponibil.

În cazul în care ești în căutarea unor specialiști care ți-ar transforma casa într-o oază de calm și confort, atunci nu ezita să apelezi la POLYART DESIGN (numărul de telefon (+373) 69-34-25-61). O echipă energică, debordantă, care reușește să creeze interioare ținând cont de tendințele vremii, dar și de necesitățile tale. POLYART DESIGN – creativitate, perseverență, muncă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *