Anul acesta “K LUMEA” a aplicat la un concurs de proiecte, finanțat de Uniunea Europeană, menit să fortifice măsurile încrederea între cele două maluri ale Nistrului.

Repsonsabilii de la “K LUMEA” spun că şi-au dorit să facă un proiect, care să lase o urmă frumoasă și care, chiar să adune într-o comunitate, oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului. Ei promit că, vor organiza pentru tinerii din satele Holercani și Tîrnauca ateliere de artizanat, unde vor învăța să coase o Ie tradițională. De asemenea, vor organiza ateliere despre cum să îți lansezi propria afacere, vor achiziționa echipamente pentru cele două sate și vor crea o carte de povești.

Pentru început vor colecta legendele și poveștile din satele Holercani și Tîrnauca, pe care le vor aranja frumos într-o carte ilustrată de un artist local. Lucrarea va fi tradusă și în limba rusă, apoi va fi distribuită GRATUIT la festivalul “IA MANIA”.

foto: klumea.eu

Săptămâna aceasta echipa “K LUMEA” a avut prima întâlnire cu un grup de tineri de pe ambele maluri ale Nistrului. Circa 20 de elevi, din ambele sate partenere s-au înscris la atelierele artizanale, cu cei mai buni meșteri populari de la noi.

foto: klumea.eu

Proiectul “Două maluri, același râu – legende și povești locale”, este realizat de “K LUMEA” în parteneriat cu Primăria Holercani și liderii locali din satul Tîrnauca (stânga Nistrului), în cadrul programului “Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și pus în aplicare de PNUD.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *