Delegația Uniunii Europene susține, ÎN PREMIERĂ, un proiect prin crowdfunding, ajutând “Moldo Crescendo” să ajungă în 9 case de cultură din Republica Moldova.

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova se alătură inițiativei Moldo Crescendo – “Bach la Casa de Cultură”. Pe 29 iunie campania de crowdfunding a festivalului “Moldo Crescendo” a colectat ultima sumă necesară organizării proiectului, prin intermediul unei contribuții a Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, în valoare de 1305 euro pe platforma Guvern24.

Astfel, datorită contribuțiilor Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Diasporei Culturale, Ministerului Culturii, Institutului Cultural Român și ale publicului, în perioada 21 iulie – 6 august,  în 9 Case de Cultură din Republica Moldova vor avea loc evenimente culturale cu muzică clasică, recitaluri de poezie ale actriței Lia Sinchevici și produse foto și video artistice. Evenimentele vor face parte din a 3-a ediție a Festivalului “Moldo Crescendo” și urmează să aibă loc în localitățile din Ialoveni, Mereni, Călărași, Cimișlia, Ceadâr-Lunga, Hâncești, Rezina, Băhrinești și Chișinău.

De asemenea, datorită reușitei proiectului și interesului manifestat de public față de inițiativa culturală, “Moldo Crescendo” anunță continuarea campaniei de colectare de fonduri pentru încă un concert, în a 10-a casă de cultură.

Proiectul “Moldo Crescendo” a fost fondat de tineri muzicieni din Republica Moldova care își fac studiile la Universități de Muzică din Elveția, Belgia, România, Italia, Marea Britanie, Finlanda, Germania și Rusia. În 2016, “Moldo Crescendo” a evoluat pentru prima oară în afara Capitalei, la Castelul Mimi din Bulboaca și conacul Ciolak-Malski din Bahmut. Ediția a doua a proiectului – “Moldo Crescendo Conace” – a fost la fel finanțată prin crowdfunding, în proporție de 30 %.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *