Un nou proiect CINEMATOGRAFIC – 48h Moldovan Film Challenge – dedicat tinerilor se va desfășura la începutul lunii august. Astfel, tineri cineaști din Republica Moldova, România și Ucraina timp de 48 de ore, în perioada 4 – 6 august, își vor pune la bătaie imaginația, creativitatea și abilitățile de regizor pentru a explora domeniul ficțiunii printr-un scurtmetraj.

Filmele vor avea o durată între 4 și 7 minute. Scopul proiectului 48h Moldovan Film Challenge este reanimarea și scoaterea din amorțire a cinematografiei locale și crearea unei comunități de viitori cineaști în Republica Moldova.

Programul 48h Moldovan Film Challenge  va debuta cu un atelier sub îndrumarea regizorului american Daniel Patrick Carbone. El te va învăța cum să extragi maximum posibil din resursele limitate și să te focusezi pe relatarea poveștii vizuale. Chiar și lucrând într-un spațiu restrâns, cu un echipament de bază și cu un număr mic de colaboratori și actori este posibil să creezi un film de calitate. Acest atelier te va pregăti nu doar pentru
48h Moldovan Film Challenge, dar și îți va pune baza viitoarei tale cariere în cinematografie. Într-o industrie în care abaterile sunt pretutindeni, mai puțin, înseamnă mai mult. Workshop-ul va avea loc la studioul Moldova-Film.

În cadrul provocării, participanții trebuie să creeze, de la zero, un film de scurt metraj  în doar 48 de ore. Echipa de cineaști va participa la 48h Moldovan Film Challenge în frunte cu regizorul lor.  Organizatorii le vor acorda echipelor toate mijoacele tehnice necesare pentru a crea un film de calitate. Filmările vor avea loc pe teritoriul Moldova-Film, însa nu sunt restricții în plan de locație.  În cadrul unui workshop de o zi condus de un expert american, participanții vor învăța cum să realizeze un film cu resurse limitate.

48h Moldovan Film Challenge începe  vineri, când regizorii vor trage la sorți o frază și un obiect de recuzită care vor trebui folosite în film, iar apoi încep filmările. Duminică, când se încheie provocarea, filmele realizate se vor viziona în fața juriului și a publicului larg. Echipa a cărei creație va fi considerată cea mai bună va primi un set de materiale și utilaje destinate turnării viitoarei producții cinematografice.

Înscrierile pentru acest original program CINEMATOGRAFIC vor până la 15 iulie. Detalii despre condițiile de participare și selecție găsiți pe portalul 48hfilm.com.

 

Proiectul 48h Moldovan Film Challenge este pus în practică de asociațiile MOLDOX, MILK și Asociația pentru Dezvoltare Creativă cu suportul financiar al Ambasadei SUA la Chișinău.

AUTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *