Fructe și legume de sezon, activități culturale, seminare eco, expoziții și desigur struguri aromați. Așa s-a petrecut primul eveniment offline, din cadrul celei de-a 4-a ediție a Festivalului ”Au Gust”.

Evenimentul s-a desfășurat pe 15 august în fața Casei de Cultură din orășelul Durlești și a avut ca obiectiv principal promovarea producătorilor autohtoni cu implicarea persoanelor de cultură și subcultură. Locul desfășurării proiectului “Au Gust” derivă din necesitatea de a dinamiza orășelul Durlești și de a aduce un nou flux de vizitatori.

Pe lângă fructe și legume de sezon, cei interesați au putut procura produse eco-responsabile, produse de artizanat de la circa 30 de producători, totul într-o ambianță de muzică populară pe vinil cu Ministerul Subculturii. Printre participanții la ediția de lansare s-au numărat : Valerian Malai, Veronela Pruteanu, Biantti, Levantica, Rodica Costru, AgroDron, Pepiniera Codru, BandurApis, Pro Sanatate, etc.

Totodată, cei prezenți la eveniment, s-au relaxat pe hamacele oferite de HamacMd, au împletit covorașe sustenabile cu Green Up Mom și s-au informat asupra procesului de reciclare a produselor electronice în Republica Moldova de la EcoRecycling și EcoDigital.

La evenimentul de deschidere, fondatoarea festivalului Au Gust, Parascovia Sava, a mulțumit partenerilor și participanților pentru interesul exprimat față de inițiativa noastră de promovare a producătorilor, artizanilor locali, dar și promovarea culturii în orașul Durlești.

La rândul său, Victor Celan, directorul Casei de Cultură din Durlești, a exprimat, în mesajul său de salut, susținere și admirație față de inițiativa echipei Au Gust.

Scopul Festivalului Au Gust 2021 este să accentueze tradiția autentică în mediul periurban prin muzică și ateliere de creație, promovând producția autohtonă, unicitatea fiecărui producător și artizan în contextul globalizării, dar și reînvierea evenimentelor culturale.

Evenimentul s-a încheiat cu un concert în aer liber. Oxana Craciun, Maria Tisenco, Ana Granaci și invitatul nostru special Frate Gheorghe ne-au oferit o atmosferă caldă cu o selecție de piese cântate la chitară.

Următorul eveniment online este la sfârșitul acestei săptămâni, duminică, 22 august, între ora 10:00 și 21:00. Mai multe detalii, găsiți pe pagina noastră de Facebook, Instagram și site-ul augustfest.md.

În acest an, Au Gust este organizat de Agro-Dicom împreună cu partenerii Construct Depo, Primăria orașului Durlești, Institutul de Horticultură și Bacifera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *