La 15 noiembrie în rezultatul bilanțului concursului pentru utilizarea frecvențelor radio disponibile, anunțat de Consiliul Audiovizualului la 30 septembrie 2019, postul de radio Eco FM a fost declarat învingător.

Astfel în curând, după obținerea actelor permisive Eco FM va difuza programele sale în municipiul și raionul Ungheni pe frecvența – 88,9 MHz, transmite administrația postului de radio.

Totodată, administrația postului intenționează să creeze un studiou regional în municipiul Ungheni care ar deservi regiunea Ungheni (raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași), raionul Fălești și județul Iași din Moldova istorică.

Până în prezent, Eco FM difuzează programele sale pe frecvențele raionelor Ștefan Vodă, Fălești, Sângerei și Anenii Noi

Radio EcoFM este fondat de către Ungheneanul Alexandru (Alex) Nistiriuc  în parteneriat cu Veaceslav Tutunaru și este primul și singurul post de radio care are obiective schimbarea mentalității și culturii ecologice.

Grila de emisie este compusă din reportaje ecologice, cât și promovarea științei și mai multe emisiuni dedicate studenților.

În prezent emite în eter în raionul Ștefan Vodă din aprilie 2015, în raionul Fălești din martie 2016, în raionul Sângerei din mai 2017 și în raionul Anenii Noi din iunie 2018.

La începutul anului 2017, Inspectoratul Ecologic de Stat a decernat mai multor ONG-uri și companii de mass-media, printre care Eco FM, diplome pentru promovarea valorilor ecologice în societate.

Frecvențele pe care poate fi ascultat postul de radio sunt:

Post de radio aparţine Asociației Obșteşti „Media-Grup MERIDIAN”.

Sloganul primului radio ecologic în Republica Moldova este „Tu și Eco FM – echilibrul ecologic perfect”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *