Începând de luni, 22 martie a început campania de imunizare a profesorilor și studenților din cadrul Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, aceștia au fost vaccinați cu serul Sinopharm. Începând de ieri însă, studenții au avut posibilitatea să aleagă: Sinopharm, AstraZeneca sau Pfizer-BioNTech.

sursa foto: arhiva personală

Irina Voicu este studentă în anul IV, la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Facultatea de Medicină Generală și astăzi a primit prima doză de vaccin.

„Am fost vaccinată astăzi cu vaccinul Pfizer-BioNTech. Totul a decurs bine, sper ca și în următoarele ore să fie fără reacții adverse, dar am încredere deplină în mine și în organismul meu. Consider că e mai greu să suporți COVID-19, decât reacțiile care pot apărea în urma unui vaccin”, spune tânăra.

sursa foto: arhiva personală

Deși a avut emoții, Irina povestește că nu i-a fost frică. Procesul a fost unul documentat și fără durere.

„Nu mi-a fost teamă nici o secundă, am deplină încredere în el și efectele acestuia. Totodată grija și condițiile în care am fost vaccinată mi-au oferit un plus de încredere. Am fost fost vaccinata la ora la care am fost înscrisă, fără aglomerație, fără nici o grabă. Totul a decurs liniștit și firesc”, spune studenta.

Irina nu a fost infectată cu COVID-19, dar din teama de a nu se îmbolnăvi a știut de la bun început că se va vaccina, deoarece asta este unica metodă de a combate pandemia de COVID-19.

„Sunt fericită că am reușit să mă vaccinez. De ieri am emoții, am așa o stare de nerăbdare, de entuziasm. Consider că am făcut un lucru memorabil și extrem de important pentru sănătatea mea și a celor care mă înconjoară”, menționează Irina.

Tânăra este prima persoană din familie care s-a vaccinat și spune că va avea grijă ca și familia ei să o facă.

„Sunt primul membru din familie care a fost vaccinat, neapărat o să am grija ca și părinții și bunicii să fie vaccinați. Dacă nu aș avea eu încredere deplină în vaccin, nu aș insista ca membrii familiei mele să fie și ei vaccinați”, conchide Irina.

De la începutul procesului de imunizare au fost vaccinați 93 de studenți de la Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

AUTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *