Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis felicitări cetăţenilor Republicii Moldova, în urma alegerilor parlamentare anticipate. “Felicitări cetăţenilor R. Moldova pentru spiritul civic şi opţiunea clară pentru reforme, stat de drept şi integrare europeană! Felicitări, Maia Sandu pentru curaj, perseverenţă şi viziune! România va fi alături de R. Moldova în susţinerea reformelor şi parcursului european!”, a scris preşedintele Klaus Iohannis, luni, pe Twitter.

Prim-ministrul României a scris pe pagina sa de facebook că a felicitat-o pe Maia Sandu, pentru rezultatul istoric pe care Republica Moldova l-a obținut la alegerile anticipate. “Îi felicit pe cetățenii Republicii Moldova pentru parcursul pro-european pe care vor merge. Îi asigur că România este alături de ei în acest proces de reformă”, a mai scris Cîțu. Rezultatul alegerilor din Republica Moldova este o victorie a democrației, care marchează un pas decisiv în direcția unui parcurs european ireversibil, transmite Ministerul Afacerilor Externe de la București, care salută victoria obținută de forțele reformiste și pro-europene.

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache a declarat că rezultatul votului din Republica Moldova este unul excepțional, care dă speranță unui nou început pentru întreaga zonă. Oficialul european mai punctează că: “Moldovenii au demonstrat că se poate și că au încredere într-un lider de excepție, așa cum este Maia Sandu. Mă bucur că avem această ocazie excepțională de a asista la un moment istoric pentru Republica Moldova, măcinată decenii la rând de indecizie politică. Drumul Republicii Moldova este către Europa și alături de valorile democratice europene. Urmează multă muncă și mult efort pentru a transforma în realitate ceea ce și-au propus Maia Sandu și echipa ei pentru Republica Moldova. Felicitări tuturor celor care au visat frumos și au mers la vot. Democrația învinge atunci când există speranță”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *