Viitorul Uniunii Europene după Brexit va fi decis joi, în cadrul Summit-ului de la Sibiu, acolo unde liderii UE se vor întâlni pentru a lua decizii cheie. De altfel, au apărut și primele informații privind angajamentele pe care le vor lua liderii statelor membre UE.

Conform proiectului de declaratie, liderii vor conveni in unanimitate 10 angajamente, un amestec de bune intentii, puncte generice si aspiratii care par sa contrazica realitatea cotidiana a UE:

Liderii vor declara: “Vom apara o singura Europa – de la est la vest, de la nord la sud pentru ca nu exista loc pentru diviziuni care sa actioneze impotriva interesului nostru colectiv”.

Un alt angajament: “Vom fi uniti, ne vom arata reciproc solidaritate in momente de nevoie si vom sta mereu impreuna, aratand ca putem si ca vom vorbi cu o singura voce”.

Liderii europeni se vor mai angaja: “Vom continua sa pazim modul nostru de viata, democratia si domnia legii si sa pastram valorile si principiile noastre comune”.

Proiectul promite, de asemenea, ca “Europa sa fie mare pe marile probleme, si mica pe cele mici”- un mod de abordare deja indicat in Declaratia de la Roma, de acum doi ani, scrie Ziare.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *