Startup Weekend Women invită tinerele și femeile să-și dezvolte ideile de afaceri timp de 54 de ore. Evenimentul va avea loc în data de 18-20 mai, la Generator Hub. Competiția reprezintă un exercițiu practic atât pentru tinere, cât și pentru femei sau femei antreprenoare, care visează să-și lanseze sau să-și dezvolte alte idei de afaceri, în diferite domenii. Totodată, participanți la eveniment pot deveni și tinerii care doresc să capete experiență pentru a lansa un startup.

În cadrul concursului, participantele  vor dezvolta proiecte de afaceri. Astfel, ele vor lucra în echipe şi vor avea oportunitatea să parcurgă întreg procesul de lansare a unei afaceri, de la generarea ideii până la dezvoltarea unui prototip, cu plan de marketing și model de business definit. Pe tot parcursul evenimentului participantele vor fi  ghidate de mentori cu experienţă în lansarea și administrarea afacerilor.

Prima ediţie Startup Weekend Women Chișinău va fi precedată de trei evenimente care vor încuraja tinerele să își dezvolte ideile și să se lanseze în afaceri.

Primul eveniment, cu Natalia Morari, jurnalistă și antreprenoare, are titlul „Be you, be inspired!” și va avea loc în data de 24 aprilie. Va urma un „Ideation Workshop”, pe 1 mai, cu Alin Claudiu Apostu, antreprenor, managerul proiectului „Vreau să fiu Antreprenor”, iar, în ajunul marelui weekend, în data de 17 mai, Vera Budean, consultant în management și trainer, le va vorbi și va ajuta participantele să își dezvolte abilitațile de prezentare publică.

Ce este Startup Weekend Women Chișinău?

De ce trebuie să participi la acest eveniment?

Prin acest eveniment, Moldova a aderat la un concept internațional prin care își propune să dezvolte startup-urile create de femei.

Evenimentul este organizat de Generator Hub, cu susținerea rețelei globale Techstars. Partenerii și sponsorii acestui eveniment sunt: USAID, Efes Moldova, Ambasada Suediei în Moldova, Fundația Est-Europeană în Moldova, Orange Moldova, Google for Entrepreneurs și compania .CO.  Mai multe detalii pot fi accesate aici: http://bit.ly/SWWChisinau.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *