Preşedintele României, Klaus Iohannis participă la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) ce se desfăşoară în perioada, 23-27 ianuarie la Strasbourg. Iohannis va ţine un discurs în plenul APCE miercuri, 25 ianuarie.

De asemenea pe agenda APCE vor fi dezbătute: Raportul de monitorizare privind Ucraina, Libertatea mass-media, provocările şi responsabilitatea presei on-line, discursul de ură promovat pe reţelele de socializare, vizita Comisarului Johannes Hahn şi a preşedintelui Ciprului, Nicos Anastasiades în plenul APCE şi alte teme de actualitate. Despre acest lucru a comunicat deputatul moldovean delegat APCE, Valeriu Ghileţchi.

Totodată pe masa de discuţii APCE, cu cereri de dezbatere urgentă, va fi prezent „Funcţionarea instituţiilor democratice în Turcia”; „Situaţia critică din Siria şi efectele acesteia asupra ţărilor din vecinătate”; „Fenomenul migraţiei în Europa şi politica de securitate la frontieră”.

Alte puncte principale ale sesiunii vor fi dezbaterile cu privire la funcționarea instituțiilor democratice în Ucraina, situația din Liban și provocările pentru stabilitatea și securitatea regională europeană, precum și criza umanitară din Gaza. De asemenea, delegaţii APCE se vor concentra şi pe analiza progresului procedurii sale de monitorizare (septembrie 2015-decembrie 2106).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *