Lungmetrajul „1917”, regizat de Sam Mendes, o poveste de supravieţuire plasată în timpul Primului Război Mondial, a dominat a 73-a ediţie a galei BAFTA, după ce a obţinut şapte trofee, inclusiv pentru ”cel mai bun film” şi „cel mai bun regizor”.  Importantele distincții din industria cinematografică britanică s-au acordat cu o săptămână înainte de cel mai așteptat eveniment în domeniu – premiile OSCAR.

„Joker”, intrat în cursă cu 11 nominalizări, a câştigat trei premii, pentru „cel mai bun actor în rol principal”, decernat lui Joaquin Phoenix, „cea mai bună muzică originală” şi „cea mai bună distribuţie”.

Pelicula sud-coreeană ”Părăsite” a obţinut două premii, pentru „cel mai bun scenariu original” şi „cel mai bun film străin”.

„The Irishman”, în regia lui Martin Scorsese, care a fost nominalizat la 10 categorii, nu a obţinut niciun premiu.

Lista câștigătorilor aici.

În cazul celor mai multe dintre categorii, câştigătorii şi nominalizaţii sunt desemnaţi prin votul celor 6.500 de membri BAFTA, care include profesionişti ai industriei de film şi creatori din lumea întreagă. Voturile publicului sunt cele care desemnează câştigătorul categoriei „Rising Star”. Trofeul BAFTA, realizat din bronz şi reprezentând masca tragi-comică din teatrul antic, a fost creat de sculptoriţa americană Mitzi Cunliffe în 1955.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *