O expediție spre muntele Mera Peak (Nepal), cu o înălțime de 6 476, va avea loc în lunile aprilie-mai 2021. Un grup format din patru amatori ai unui mod activ de viață, alergători, alpiniști și amatori de drumeție montană, vor parcurge câteva sute de kilometri, escaladând mai multe vârfuri de peste cinci mii de metri, pentru ca într-un final să ajungă în locația unde nu au mai fost cetățeni ai Republicii Moldova.

sursa foto: google.com


“Proiectul MyEverest este o continuitate a unei experiențe personale, de acum doi ani, în care am parcurs peste 300 de km prin Himalaya. Despre “Everesturile” din viața fiecăruia dintre noi, pe care le putem depăși prin voință și caracter. În același timp, este un proiect media, implementat împreună cu partenerul media general al proiectului, postul TV8, despre autodepășire și propriile “Everest-uri” ai unui grup de pasionați de munte din Tiraspol și Chișinău”, susține autorul proiectului Iulian Bercu.


“Mera Peak este un munte unical, în primul rând, pentru că este unul dintre cele mai înalte vârfuri din Nepal, cu acces pentru amatorii de drumeții montane. În plus, din vârful acestuia pot fi admirați cinci “giganți ai planetei”, munți de peste opt mii de metri: Everest (8.848 m), Kanchenjunga (8.586 m), Lhotse (8,516 m), Makalu (8,485 m) și Cho Oyu (8,188 m).”, susține ghidul expediției, renumitul alpinist moldovean, Andrei Hohlov.


Expediția se va afla în Nepal în perioada 13 aprilie 2021 – 24 mai 2021, timp în care, sportivii amatori, vor parcurge câteva sute de kilometri, ajungând până în Everest Base Camp și escaladând mai multe treceri de peste cinci mii de metri din Himalaya.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *