în parcul Valea Morilor a avut loc primul campionat de triatlon din Republica Moldova în aer liber Triathlon Triumph. 150 de participanți și-au lăsat amprenta în istoria dezvoltării sportului din țară.

La competiție au luat parte nu doar sportivii profesioniști, dar și persoanele care adoptă un mod de viață sănătos. Triatloniștii au fost nevoiţi să depășească una dintre cele două distanțe pregătite de organizatori: cursa „Olimpică” – înot – 1,5 km, ciclism – 40 km și alergare – 10 km sau cursa „Super Sprint” – înot – 400 m, ciclism – 10 km și alergare – 2,5 km.

Ziua de duminică s-a dovedit a fi foarte fierbinte, în sens direct și figurat: la cursa „Super Sprint”, diferența dintre finaliști, în unele cazuri, era de doar câteva secunde.

“Calea către triatlonul de astăzi a fost foarte lungă. Am avut nevoie de trei ani pentru a pregăti persoanele care ar putea, într-o zi, să parcurgă trei etape diferite în cadrul unei singure competiții. Am pregătit cu încetul locuitorii Moldovei pentru competiții sportive de nivel înalt. Primul nostru eveniment a fost o cursă de alergare în jurul lacului Valea Morilor, apoi am desfășurat competiția de înot în apă deschisă Sea Mile, iar apoi cursa de ciclism Chișinău Criterium și Maratonul Internațional Chișinău. Și iată acum a venit timpul pentru triatlon. Mulți dintre cei care au fost prezenți astăzi pe plaja Valea Morilor, au participat în toate competițiile noastre. Iar noi suntem nespuși de bucuroși că în Moldova sunt oameni care sunt în stare să depășească curse de orice complexitate”, a menționat președintele organizației sportive Sporter, Dmitri Voloșin.

La cursa „Olimpica”, în categoria ștafeta, cea mai rapidă echipă de bărbați este formată din trei persoane: Belinski Dumitru, Aprodu Petru și Țimbalari Igori. Echipa de fete care a parcurs Triathlon Triumph este formată din participantele Zaicenco Svetlana și Anna Rodina. Cea mai rapidă echipă mixtă de „triumfători” este formată din Țapeș Marina, Petrenco Serghei și Covaliciuc Alexandru.

În categoria individuală a cursei „Olimpice”, lideri au devenit bărbații:

1. Croitoru Liviu

2. Ostașin Iurie

3. Melnicov Vladislav

Iar printre femei, locurile premiante le-au ocupat:

1. Melinciuc Elena

2. Matcovschi Irina

3. Papanaga Ecaterina

La cursa Super Sprint, cei mai rapizi au fost bărbații:

1. Cardașciuc Serghei

2. Terzi Alexei

3. Jdanov Valerii

În această categorie au participat doar două femei:

1. Aseeva Elena

2. Torodi Elena

Campionatul de triatlon în aer liber Triathlon Triumph a fost organizat de asociaţia sportivă Sporter și cel mai popular panou de anunțuri online 999.md, cu susținerea Federației Sportive Naționale de Triathlon din Republica Moldova.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *