În premieră, în Republica Moldova se va desfășura evenimentul “OPT ore peste program pentru o cauză bună”.

Rețeaua de absolvenți ai programelor de studii oferite de Guvernul Suedez organizează pentru prima oară în Chișinău evenimentul “OPT ore peste program pentru o cauză bună” – o seară de lucru pentru profesioniști din diverse domenii. Voluntari specializați în domenii precum: marketing și comunicare; implicare comunitară; resurse umane; IT; strategie de brand; media planning; public relations; art/graphic design; online marketing; event management; copywriting; social media; fundraising și vânzări; content management; dezvoltare web și alte domenii vor rezolva problemele, necesitățile sau provocările propuse de reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale, grupurilor de inițiativă sau administrațiilor publice locale din Republica Moldova.

Astfel, profesioniștii din întreaga țară nu vor dona bani pentru cauze bune, ci se vor reuni pe 23 martie 2018, de la ora 19:00 – până la 03:00 dimineața, la Tekwill, și vor dona o seară din timpul lor și ceea ce au mai valoros – experiența profesională.

„ONG-urile, grupurile de inițiativă, APL-urile au rolul de a contribui la soluționarea necesităților și problemelor din comunități, totuși, resursele lor sunt limitate și de multe ori nu pot dezvolta idei fără mijloace financiare sau activități care să îi ajute să crească. „Opt ore peste program pentru o cauză bună” aduce profesioniștii împreună, pentru a dona expertiza, experiența și opt ore din timpul lor și pentru a propune soluții la problemele sau necesitățile ONG-urilor, grupurilor de inițiativă, APL-urilor ce reprezintă o comunitate”, menționează organizatorii.

Cauzele pot fi înscrise până pe data de 1 martie 2018, ora 23:59, completând formularul de pe site-ul www.8-i.md. Acestea vor fi selectate de către un juriu independent, constituit din persoane cu expertiză în domeniile conexe aplicărilor recepționate. Ulterior, cauzele vor fi anunțate public, pentru a demara selecția voluntarilor profesioniști, care au experiența necesară și răspund necesităților enunțate în formularul de aplicare (perioada de selecție 02-17 martie 2018).

Menționăm că, “OPT ore peste program pentru o cauză bună” este un eveniment anual, în cadrul căruia oamenii din întreaga lume se reunesc în orașele lor pentru a-și dona opt ore din timpul liber pentru cauze locale.

În 2017, evenimentul s-a desfășurat în 20 orașe din lume. Începând cu 2018, va fi pusă și Republica Moldova pe harta acestui eveniment. Acţiunea este susţinută financiar de Institutul Suedez, Universitatea Malmö din Suedia și Ambasada Suediei în Chișinău. Pentru mai multe detalii, accesați www.8-i.md și https://www.facebook.com/8imoldova;

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *