Astăzi, 10 mai, se desfășoară prima reuniune a Platformei Societății Civile de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. Din partea Republicii Moldova participă reprezentanții societății civile și a partenerilor sociali (Patronatele și Sindicatele).

Partea Uniunii Europene este reprezentată de membrii Comitetului Economic și Social European. Platforma este co-prezidată de Alxei Buzu, directorul executiv al Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare și Dumitru Fornea, CESE.
În prima parte s-a realizat un schimb de opinii privind evoluția implementării acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană a membrilor Platformei Societății Civile Republica Moldova – Uniunea Europeană cu ambasadorul, șeful misiunii R.M. pe lângă Uniunea Europeană și Dirk Schuebel, șeful direcției pentru Parteneriatul Estic Bilateral, Serviciul European de Acțiune Externă, a declarat pentru radionunta.com, fostul viceministru de Externe, moderatorul pe politici europene de la IPRE, Iulian Groza.
În continuare se va discuta despre evoluțiile în Republica Moldova cu privire reforma în sectorul justiției și lupta împotriva corupției, despre situația din sectorul financiar-bancar din țara noastră, dar și despre alte subiecte care vizeaza agenda de implementare a reformelor cheie în Republica Moldova.
AUTOR: Răzvan Dumitrescu, reporter MOLDOVA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *