În premieră, a fost elaborat un atlas al agriculturii ecologice din Republica Moldova. Harta electronică pe care sunt indicați producătorii certificați de produse agricole organice din Moldova este disponibilă online. Platforma a fost creată de Asociația Obștească „Ecovisio”, cu sprijinul Programului de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Atlasul conține informații despre fiecare producător certificat ECO care activează pe teritoriul Republicii Moldova, suprafața deținută, cultura care a fost crescută, autoritatea care a emis certificatul ECO. Totodată, sunt publicate date despre procesatori și producătorii de produse agricole procesate ECO. Platforma va fi actualizată anual.

Atlasul conține mai multe filtre de selectare a combinațiilor de date, fapt care facilitează accesarea informațiilor necesare.

Harta este destinată instituțiilor de stat, actorilor în domeniul protecției mediului și a sănătății oamenilor, dar și reprezentanților societății civile, care necesită aceste informații.

În Republica Moldova, acum activează 151 de producători agricoli care dețin certificate ECO pentru circa 50 de culturi agricole. Suprafața cultivată cu culturi agricole ecologice se estimează la circa 26 mii de hectare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *