Are 14 ani, gândeşte ca un adolescent, însă arată diferit. Şi asta din cauza înălţimii sale de doar 90 de cm. Cea mai mare parte a zilei şi-o petrece în casă, pentru că nu ajunge nici măcar la minerul de la uşă. Cum este să te naşti cu o boală extrem de rară în lume şi unică în Republica Moldova, ce dorinţe, vise şi suferinţe are Alexandru, aflăm din reportajul realizat de jurnaliștii de la TVR MOLDOVA.

Alexandru s-a născut ca orice copil perfect sănătos. La 9 luni făcea deja primii paşi singurel şi se bucura de o copilărie fericită alături de fratele şi sora mai mare. Până într-o zi, când băieţelul a încetat să mai crească. Şi totul a coincis cu vaccinarea, spune mama băiatului.
Cea mai mare parte a zilei, Alexandru şi-o petrece acasă, unde îşi aşteaptă mama sau sora de la muncă. În apartament are scăunelul lui de ajutor, poate să îşi pregătească singur un ceai sau să lucreze la calculator. Este un băiat descurcăreţ, gândeşte ca un adolescent, însă suferă din cauza bolii sale. Cu greu am reuşit să-l convingem să ne vorbească şi să ne povestească despre lucrurile care îl fac fericit.

În afară de călătorii, visează ca oamenii să fie mai buni, mai toleranţi şi mai grijulii faţă de planetă şi mediu. Dar, desigur, cel mai mare vis este să poată să fie independent, să facă lucruri despre care noi nu ne-am gândi niciodată că suntem privilegiaţi.

Detalii, pe TVR MOLDOVA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *