La Alba Iulia, România va începe joi, 11 mai, cea de-a IV-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de Tineret „Apollo”, o iniţiativă a Asociaţiei Grupul Skepsis. Timp de patru zile, albaiulienii și turiștii vor putea urmări 22 de spectacole, susținute de 14 grupuri participante din Germania, Spania, Israel, Italia, Muntenegru, Ucraina, Republica Moldova şi fireşte, România.

Portalul nostru radionunta.com este partener media al evenimentului şi vă va ţine la curent cu tot ce se întâmplă din punct de vedere cultural în acele zile la Alba Iulie.

Proiectul urmăreşte capitalizarea impactului avut de primele ediţii, dorind să extindă dimensiunile vieţii sociale şi cultural-artistice a tinerilor din Alba Iulia, să diversifice oferta cultural-artistică a municipiului şi să promoveze imaginea acestuia pe plan internaţional. Acest proiect doreşte să confere continuitate unui demers cultural unic în România prin specificul său.

 

 

„Un festival de tineret este un festival deschis grupurilor și companiilor aflate la început de carieră. Tineret înseamnă entuziasm, înseamnă energia începutului, înseamnă dorință de afirmare și multe companii și grupuri, atât din zona profesionistă cât și din zona de amatori, sunt la început de drum, doresc să își dezvolte un CV artistic și mai ales, dincolo de asta, doresc să crească, să învețe. Iată de ce un festival de tineret are această componentă, de creștere, de dezvoltare, de formare în ceea ce înseamnă arta scenică. În astfel de festivaluri o să găsim tot timpul ateliere sau sesiuni de discuții conduse de personalități cu experiență care pot să ofere grupurilor participante un feedback coerent și critic, care pot să ofere ateliere pe anumite genuri de teatru și astfel trupele sunt încurajate să interacționeze, să schimbe experiență, să schimbe idei”, a explicat liderul Grupului Skepsis, Viorel Cioflică.

AUTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *