PNUD Moldova a donat Centrului de Medicină Legală și Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) un lot de 400 de uniforme medicale de protecție. Echipamentele vin să ajute personalul din penitenciare și medicii legiști să se protejeze împotriva COVID-19. Donația completează un alt lot de 80 de echipamente de protecție care au fost livrate de PNUD pentru sistemul penitenciar pe 9 aprilie.

„Echipamentele donate de PNUD vor fi transmise medicilor legiști și psihiatrilor legiști din țară și vor fi utilizate pentru protecția personalului care este implicat în examinarea unor cazuri suspecte sau confirmate de infecție cu COVID-19”, a menționat Andrei Pădure, vicedirector al Centrului de Medicină Legală.

„Aceste echipamente ne vor ajuta să protejăm într-o măsură mai mare atât angajații, cât și persoanele private de libertate din sistemul penitenciar, astfel ca să nu admitem răspândirea infecției cu COVID-19 în instituțiile de detenție. Echipamentele vor fi distribuite tuturor instituțiilor penitenciare și subdiviziunilor subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru a fi utilizate in lupta cu această provocare globală”, a spus Vladimir Cojocaru, directorul interimar al ANP.

Încă din primele zile de la declanșarea pandemiei, PNUD sprijină Republica Moldova ca parte a răspunsului comun al ONU și al partenerilor de dezvoltare față de criza generată de infecția cu COVID-19. PNUD cooperează cu autoritățile naționale pentru a ajuta la achizițiile de echipamente și dispozitive medicale de primă necesitate. Totodată, PNUD sprijină evaluarea necesităților de recuperare pe termen lung ale țării.

Primul caz de COVID-19 a fost înregistrat în Republica Moldova pe 7 martie, iar de atunci s-au confirmat 2614 cazuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *