Guvernul va aloca 2,2 milioane lei din Fondul de Intervenţie al Guvernului pentru demolarea blocului avariat din oraşul Otaci, prăbuşit în iunie 2019.

Totodată, Executivul a alocat mijloace financiare în vederea lichidării pagubelor produse de calamităţile naturale din ultimul timp în raioanele Criuleni, Glodeni şi Soroca. Subiectele au fost discutate astăzi în cadrul Comisiei pentru Situaţii Excepţionale.

Potrivit prim-ministrului Ion Chicu, în total, pentru cele trei raioane au fost alocate 2.162 de foi de ardezie, 1.025 m2 ţiglă metalică şi 15,1 m3 de cherestea. Valoarea totală se ridică la 505 mii lei.

În context, în cadrul şedinţei Executivului de astăzi, prim-ministrul a declarat că cererile parvenite din partea autorităţilor din Comrat, în vederea acordării unui suport financiar pentru 50 de familii care au avut de suferit în urma intemperiilor, sunt în curs de procesare.

„Trebuie rapid procesate aceste cereri ca să le putem examina la Comisie, să putem veni cu suportul necesar pe care îl aşteaptă cetăţenii care au avut de suferit”, a declarat Ion Chicu.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *