Pe parcursul săptămânii trecute circa 374 mii de cetățeni au traversat frontiera Republicii Moldova, dintre care mai mult de 212 mii au intrat în țară, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, cea mai aglomerată zi din săptămâna precedentă a fost ziua de sâmbătă, 29 decembrie 2018, fiind semnalat un flux de 63496 traversări. Din totalul de traversări un număr mai mare a fost pe sensul de intrare în țară – 34631 traversări.

În ultimele 24 de ore cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: Aeroportul Internațional Chișinău – 9644 traversări, vama Leușeni – 9207 traversări și vama Otaci – 7838 traversări.

Pentru fluidizarea traficului înaintea sărbătorilor de iarnă, autoritățile au suplimentat numărul de angajați din prima linie de control al trecerii frontierei de stat – cu circa 500 de polițiști de frontieră. De asemenea, au fost formate grupuri mixte pregătite să intervină cu suportul necesar în cele mai solicitate puncte de trecere.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă cetățenilor ca înainte de a porni la drum să își verifice valabilitatea și statutului documentului de călătorie în baza căruia intenționează să traverseze frontiera de stat. Totodată, polițiștii recomandă populației să evite posturile de trecere a frontierei suprasolicitate și să opteze pentru cele aflate în apropiere.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *