Având în vedere faptul că în urma închiderii bisericilor și mănăstirilor din cauza răspândirii coronavirusului, acestea au de suferit, Direcția mitrolopitană a Mitropoliei Moldovei a hotărât să aloce acestora un ajutor financiar. Anunțul a fost făcut într-un comunicat al Mitropoliei, în care se menționează că ajutorul va fi în mărime direct proporțională cu numărul păstoriților fiecărei parohii sau mănăstiri, pe toată perioada stării de urgență.

Mijloacele bănești vor fi repartizate protopopilor și ulterior distribuite către beneficiari, cu îndemnul de a folosi aceste resurse la întreținerea în această perioadă de criză a edificiilor eclesiale și acoperirea cheltuielilor curente.

„Continuăm să ne rugăm pentru toţi cei bolnavi de la noi şi din lumea întreagă, pentru toţi medicii, asistenţii şi lucrătorii medicali de pretutindeni, care cu deplină jertfelnicie deservesc nevoile celor bolnavi, făcând eforturi demne de toată recunoştinţa noastră. Suntem încredinţaţi că împreună, uniţi în rugăciune şi dragoste creştină, cu nădejdea în ajutorul Preamilostivului Dumnezeu şi al Maicii Lui Preacurate, vom izbândi”, se mai menționează în comunicat.

sursa: regional.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *