De la 1 aprilie și până în lună octombrie, locuitorii satelor Buciumeni și Florești care vor consuma mai mult de 4 metri cubi de apă, vor plăti câte 50 de lei pentru fiecare metru cub ce depășește această limită. Primii patru rămânând la același tarif de până acum de 10 lei, scrie presa locală.

Decizia a fost luată de autoritățile publice locale, care s-au văzut nevoite să pună capăt consumului iraţional de apă. Potrivit primarului, Filip Petriciuc, din cele 325 de familii din ambele localități conectate la apeduct, 60 de gospodării, care erau amplasate la o altitudine mai mare, rămâneau fără gram de apă zile la rând, în timp ce celelalte case, aflate în partea de jos a satelor, utilizau apa pentru construcții, irigare sau alte interese.

Problemă veche accentuată de condițiile de secetă

Problema dată persistă de mai mulți ani în cele două localități, timp în care primăria a venit cu mai multe propuneri, însă multe dintre ele nu au putut fi puse în practică din cauza prezenței scăzute a sătenilor la adunări. Ultima decizie a fost luată pentru a limita consumul celor care făceau abuz de apă, fapt ce a provocat revolta multor locuitori. În acest sens primarul spune că s-ar fi așteptat la o susținere mai activă din parte gospodăriilor care sufereau.

sursa: unghiul.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *