Premierul Pavel Filip a transmis un mesaj de felicitare celui de-al 45-lea Președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald John Trump, cu prilejul învestirii în funcție.

Premierul i-a exprimat convingerea că experiența sa profesională, dar și calitățile de conducere, vor asigura ca SUA să rămână un lider mondial. Totodată, Pavel Filip a menționat că autoritățile de la Chișinău pledează pentru menținerea parteneriatului strategic bilateral, așa cum a fost pe parcursul ultimilor 25 de ani, se arată într-un comunicat de presă emis de Executiv.

”De-a lungul prieteniei dintre țările noastre, Statele Unite ale Americii au servit ca un exemplu al libertății, justiției, democrației și solidarității internaționale pentru mulți dintre cetățenii moldoveni. Acestea sunt valorile pe care cetățenii noștri, dar și coaliția de guvernare, s-au angajat să le promoveze și în Republica Moldova”, se mai spune în mesajul semnat de șeful Executivului.

În același timp, Pavel Filip a menționat că Republica Moldova rămâne a fi un partener stabil și de încredere al Statelor Unite ale Americii, iar autoritățile de la Chișinău sunt focusate pe implementarea reformelor pentru modernizarea și dezvoltarea țării. ”Apreciem în mod deosebit suportul oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea integrității teritoriale a țării și reglementarea pașnică a conflictului transnistrean. În 2017 marcăm 25 de ani ai relațiilor diplomatice moldo-americane și considerăm că acesta este un bun prilej pentru a stabili noi obiective ambițioase de colaborare pentru viitor”, se mai arată în mesaj.

Premierul a reiterat deschiderea Republicii Moldova pentru continuarea dialogului strategic între cele două state, inclusiv în vederea sporirii relațiilor comercial-economice și diversificării investițiilor SUA în țara noastră, precum și pentru consolidarea relațiilor culturale bilaterale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *