Un avion al unei companii ucrainene, cu aproape 180 de persoane la bord, s-a prăbușit miercuri, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, capitala Iranului. Din primele informații, tragedia aviatică s-a produs din cauza unor probleme tehnice, conform agenției Reuters, citată de Mediafax.

UPDATE – ora 10.55: Din cele 176 de persoane aflate la bordul aeronavei ucrainene prăbușite în Iran, 82 erau iranieni, 63 canadieni 11 ucraineni (inclusiv echipajul, format din 9 persoane), 10 cetățeni din Suedia, patru din Afganistan, trei britanici si trei germani, potrivit ministrului de Externe al Ucrainei, Vadym Prystaiko, citat de BBC.

UPDATE – ora 09:50: Nu mai puțin de 177 de oameni, printre ei pasageri și membri ai echipajului, au murit după ce avionul Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines s-a prăbușit. Este bilanțul tragediei aviatice anunțat de posturile CNN și Al Jazeera. Autoritățile iraniene și ucrainene au anunțat că desfășoară o anchetă comună pentru a stabili cauza producerii accidentului aviatic.

„Colaborăm pentru a stabili cauzele tragediei, consulul ucrainean la Teheran se află la fața locului și a fost creată o celulă de criză. În prezent, încercăm să stabilim câți cetățeni ucraineni se aflau la bord”, a anunțat premierul ucrainean Oleksiy Honcharuk, conform CNN.

Reprezentanții Ambasadei Ucrainei la Teheran au exclus ipoteza potrivit căreia avionul s-a prăbușit din cauza unui atac terorist. „Potrivit informațiilor preliminare, avionul s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni a motorului. Ipoteza unui atac terorist sau rachete lansate de teroriști este în prezent exclusă”, se arată într-un comunicat al Ambasadei ucrainene.

sursa: libertatea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *