O scrisoare redactată de o fetiţă de cinci ani a făcut înconjurul lumii, ţinând cont mai ales de contextul actual al crizei imigranţilor.

Călătorind de la Los Angeles la Washington cu familia ei ca să îl vadă pe Papa Francisc, fetița de numai cinci ani, Sophie Cruz, a impresionat întreaga lume cu gestul său.

La începutul lunii septembrie aceasta a scris o scrisoare, special pentru Papă, iar când la văzut la Washington fetiţa a sărit din mulţime ca să poate să îi înmâneze scrisoarea și i-a reușit.

„Mă numesc Sophie Cruz, am cinci ani şi sunt cetăţeancă americană provenită din Mexic. Locuiesc în Los Angeles, California. Vreau să îţi spun că inima mea este tristă din cauza urii şi a discriminării faţă de imigranţii acestei ţări, te rog să vorbeşti cu preşedintele Barack Obama şi cu congresmenii ca să aprobe reforma migratoare pentru imigranţii. Ei sunt persoane bune, ştiu să muncească pe câmp şi să cultive portocale, ceapă, măcar pentru atât merită să iasă din întuneric şi să fie recunoscuţi pentru munca dură pe care o fac, la fel ca tata, pe care abia îl văd”, a scris Sophie.

AUTOR: Alexandra Șaiman, reporter MOLDOVA 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *