Oportunitățile de promovare și valorificare a potențialului avifaunistic în Rezervația Orheiul Vechi au fost puse în discuţie la o masă rotundă organizată, la 20 iulie 2018, de Mişcarea Ecologistă din Moldova (MEM). Experţii au prezentat iniţiativele existente privind dezvoltarea turismului ecologic în arealul Rezervaţiei Orheiul Vechi şi au evidenţiat problemele şi necesităţile acestei Rezervaţii, scrie ecopresa.md.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale, ai administrației publice locale, agenți economici și asociații obștești din domeniul protecţiei mediului şi a turismului, donatori și parteneri strategici de dezvoltare.

foto: ecopresa.md

Importanţa valorificării durabile a potenţialului natural şi cultural de la Orheiul Vechi a fost subliniată, în cuvântul de salut, de către Alecu Reniţă, preşedintele MEM, Diana Lazăr, vicedirector al Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova, Gheorghe Postică, şef cabinet în cadrul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Olga Serbinos, şef direcţia planificare spaţială din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, precum şi de dl Victor Ciobanu, consultant principal în cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

Agenda evenimentului a inclus prezentarea activităţilor de valorificare și promovare a biodiversității și a peisajului în Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi, desfăşurate de MEM în cadrul Proiectului „Comunitate responsabilă – peisaj terestru conservatˮ. Astfel, au fost evidenţiate activităţile de informare şi educaţie ecologică precum şi cele de cercetare a potenţialului avifaunistic din arealul Rezervaţiei, finalizat cu un studiu elaborat de ornitologul Vitalie Ajder. Studiul poate fi consultat aici: http://mem.md/wp-content/uploads/2018/06/Anexa-nr.12-Cercetare-avifaunistica.pdf.

foto: ecopresa.md

Detalii la acest subiect găsiti pe ecopresa.md.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *