Clasa politică de la Chișinău este mult mai ciudată decât a noastră (din România). Acolo avem personaje  ciudate. Un asemenea personaj  e Vladimir Voronin. Acesta a fost Președintele Republicii Moldova timp de 8 ani. Acum văd că și Voronin a început să îl critice pe Băsescu. Tot pe motivul cetățeniei moldovenești. Marea problemă a lui Voronin  este că tocmai aceea că  nu el e în măsură să vorbească. De ce ?
Toată lumea știe că Voronin, când a ajuns președinte, nu avea cetățenie moldovenească. El avea cetățenie rusă. Lucru mult mai grav. Băsescu, cel puțin, nu ocupă nicio  funcție la Chișinău. Asta în timp ce Voronin era președinte  și nu avea cetățenia. Avea cetățenia unui stat care a agresat statul Republica Moldova.

Moscova, în tot  acest timp, lucrează liniștită. Ea își schimbă omul. Renato Usatîi și-a dat demisia din funcția de primar al orașului Bălți. A anunțat că nici nu va mai candida.  Usatîi împlinește anul  acesta 40 de ani . De ce e importană această treabă ? Pentru că asta e vărsta minimă pentru a fi președinte în Republica Moldova.  Asta înseamnă că Moscova îl pregătește pe Usatîi pentru a îl înlocui pe Dodon.  Inclusiv Putin s-a săturat de Dodon.  Ei știu bine că Dodon nu este doar omul lor. Dodon este mai mult omul lui Plahotniuc, decât al lor.  De aceea ei vor să îl înlocuiască cu un om care să fie doar al lor.

AUTOR: Paul Szasz Sebes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *