Vă mai aduceți aminte de 7 Aprilie 2009? Eu – da. Se mai aude ceva de ancheta deschisă? Dosarul 7 Aprilie?  Unde sunt vinovații? – În libertate! Nu s-a schimbat mare lucru de atunci. Păcat că oamenii au memorie scurtă.  
Cei care atunci au venit la putere, după evenimentele din 7 Aprilie, nu au fost altceva decât o mare dezamăgire. Unii dintre ei au simulat apropierea de UE pentru interesele personale. Asta ca să nu mai spun de foștii comuniști. Cei care s-au transformat în mari democrați. Vin acum să dea lecții de democrație. Dar voi de Valeriu Boboc vă mai aduceți aminte? Unde este cel care l-a omorât? Ce mai face acel general Gheorghe Papuc? Se simte bine? Să nu mai spun că în perioada aceasta, ultimii 10 ani, s-a furat un miliard. Cine mai vorbește despre această anchetă?
Trist este faptul că acum, după 10 ani, asistăm la o revenire în forță a acelor personaje care atunci erau la putere. Ele și-au schimbat doar părul, nu și năravul. Acum sunt democrați sau socialiști. Atunci erau comuniști. Cine sunt vinovații pentru că s-a ajuns la această situație? Toate guverările din ultimii 10 ani. De ce sunt vinovați? Pentru că au omorât speranța tinerilor care au ieșit în stradă în 7 Aprilie 2009. Au omorât speranța celor bătuți în comisariate. Ei  au sperat la o viață  mai bună la ei acasă. Ar trebui să se gândească bine la asta. Acești tineri i-au adus la putere.
Ar fi trebuit să le mulțumească. Ar fi trebuit să facă totul pentru acești tineri. Ei nu au făcut asta. Unul dintre sloganurile de atunci era ”Moldova fără comuniști”.Se pare că Moldova, nicu după 10 ani, nu a scăpat de comuniști. Doar s-au metamorfozat.
AUTOR: Paul Szasz Sebeș
***Toate opiniile din acest articol aparțin autorului și nu reflectăr poziţia oficială a redacției

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *