Se pare că Republica Moldova se îndreaptă spre anticipate.  E clar că nu e ceva bun, pentru că se adâncește în criză, dar nu se vede altă soluție. Necazul este că aceste anticipate nu vor fi în folosul forțelor pro-europene și pro-românești. Asta, desigur, dacă nu se vor mobiliza  pentru a obține mai multe  voturi. Poate ar fi timpul ca forțele pro-românești să  formeze o alianță.
O mare greșeală, din toate punctele  de vedere, ar fi o alianță, pentru evitarea anticipatelor și îndepărtarea lui Plahotniuc, între  ACUM și PSRM. Traian Băsescu aici trebuie criticat. El i-a sfătuit pe Maia Sandu și Andrei Năstase să facă alianță cu PSRM-ul. Asta mi-a adus aminte de anul 2005. Mă refer la momentul în care Roșca a făcut alianță  cu Voronin. Unde e acum   Roșca în politică ? Nicăieri ! Unde e PPCD-ul ? La coșul de gunoi al istoriei. Așa vor  păți  Maia Sandu și Andrei Năstase. Se vor transforma într-o nouă mare dezamăgire.   Asta nu trebuie să se întâmple.
***Nota Redacției: Materialul evocă exclusiv opiniile autorului și nu reflectă, neapărat, poziția portalului nostru informativ.
AUTOR: Paul Szasz Sebeș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *