Au trecut 2 ani de când  Pavel Filip a fost numit premier. Îmi aduc aminte și acum că acest guvern  a fost instaurat cu mari proteste.  Votul  și depunerea jurământului au avut loc noaptea. Lumea a intrat în sediul Parlamentului.  Mihai Ghimpu a fost agresat fizic. Președintele țării era atunci Nicolae Timofti.  

Ce s-a schimbat de atunci ? Doar șeful statului și câțiva miniștri. A  venit un nou președinte, Igor Dodon, care este mai docil cu Plahotniuc. Asta ca să nu spun că e unealta lui. Plahotniuc controlează acum totul.  Miliardul  furat începe să devină istorie. Integrarea europeană a devenit un vis îndepărtat. Moldova s-a transformat din elevul premiant în elevul repetent. Singurele realizări sunt punctele vamale comune moldo române și moldo-ucrainene. Populația este din ce în ce mai săracă.

Singurul sprijin extern este România. Problema este că guvernarea de la Chișinău folosește bani românești în propriul său interes. Asta  în timp ce populația suferă. Guvernarea de la Chișinău profită de bunătatea României Orice proiect românesc este respins sau amânat.  Despre extinderea gazoductului și interconectarea electrică nu mai vorbește nimeni.

AUTOR: Paul Szasz Sebes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *