Dorin Chirtoacă, primarul suspendat al Chișinăului, și-a dat demisia. E un gest de normalitate. Chișinăul trebuie condus  de un primar ales de oameni. Silvia Radu e numită de Plahotniuc. 

Ea nu are legitimitate în fața oamenilor.  Aici sunt niște mari probleme  Asta  pentru că Dorin Chirtoacă ar trebui să facă un pas înapoi de la conducerea orașului Chișinău, dar un pas înainte în politică.  Asta dacă nu va fi condamnat. Chirtoacă trebuie să pregătească un alt lider PL  care să fie primar al Chișinăului. Eu l-aș vedea pe Valeriu Munteanu.

Exclus Mihai Ghimpu. Aceta ar cam trebui să se retragă.   Alte partide pro-europene, cu tot respectul, nu au candidați puternici. Iar un Chișinău condus de socialiști ar fi un dezastru pentru toți. Inclusiv pentru România. Mai ales în anul Centenarului.

Zece ani de  Primărie pentru Chirtoacă  este cam destul. El ar cam trebui să țintească deja funcția supremă în stat. Asta dacă îl lasă legea.  Ar fi un contracandidat puternic și credibil pentru Renato Usatîi.

AUTOR: Paul Szasz Sebes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *