Acum, când vă  scriu aceste rânduri, situația în Belarus este una destul  de neclară. Presa de la Chișinău relatează  faptul că Vladimir Putin trimite  Garda   Națională  în Belarus. Asta înseamnă o intervenție militară  mascată a Rusiei în Belarus. Un nou soi de”omuleți verzi”.    

Mă  miră faptul că presa din România nu prea comentează acest lucru. Asta pentru că  această situație ar  trebui  să ne pună în alertă. Cine sau ce îl poate împiedica pe Putin  să  repete scenariul la Chișinău? Nimeni și nimic nu îl poate împiedica. 

Să  ne închipuim  că  un lider politic, nu neapărt Igor Dodon, în urma unor  proteste mari la Chișinău, cere ajutorul Federației Ruse ca să  calmeze zona. Ce se va întâmpla? ”Pacificatorii” de pe Nistru sunt  la câțiva kilometri  distanță. Imediat ajung la Chișinău. 

Credeți  că  se vor opri doar  la Chișinău ? Ei vor ajunge la Prut.  Socotiți faptul  că de la Iași până  la Chișinău faci cam 5 ore cu mașina.

Desigur că nu vor trece Prutul. Putin nu este prost.  În România lucrează cu mănuși. Aici folosește  propaganda rusească și pe toți acei  care cred. Propagandă rusească, camuflată de multe ori, sub forma unor site-uri creștine  de la Chișinău.  Mă refer la iste-uri așa-zis ortodoxe. Asta pentru că prinde la români.

AUTOR: Paul Szasz Sebeș

***Nota Redacției: Materialul evocă exclusiv opiniile autorului și nu reflectă, neapărat, poziția portalului nostru informativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *