Bărbaţii cu barbă sunt mult mai atrăgători decât cei fără, anunţă The Independent. Această afirmaţie vine în urma unui studiu publicat recent în Journal of Evolutionary Biology, în urma căruia au fost rugate 8500 de femei să evalueze bărbaţii cu sau fără barbă, din perspectiva în care ar putea fi iubiţii lor.

Bărbaţii care au participat la acest studiu au fost fotografiaţi proaspăt bărbieriţi, la cinci zile după bărbierit, la 10 zile şi după 4 săptămâni. Rezultatele au fost uimitoare: fiecare femeie singură (neangajată într-o relaţie) a preferat bărbaţii cu barbă. Dar nu numai atât. Pe primul loc au ieşit bărbile crescute timp de 4 săptămâni, urmate de cele crescute 10 zile, iar pe locul 3 au ieşit bărbile crescute timp de 5 zile de la ultimul bărbierit.

Cercetătorii au spus că trăsăturile tipic masculine, precum un maxilar puternic şi semnele de sănătate şi de testosteron înalt, nu au neapărat o valoare semnificativă pentru acele femei care caută să se angajeze într-o relaţie pe termen lung.

Ami mult decât atât, majoritatea femeilor, inconştient, asociază barba unul bărbat cu vârsta sa şi cu potenţialul de dominare socială.

O teorie, spun studiile, este: „Bărbile pot fi mult mai atrăgătoare pentru femei atunci când acestea vor să intre într-o relaţie pe termen lung, mai degrabă decât într-una pe termen scurt, deoarece pot indica abilitatea masculului de a concura cu succes cu alţi bărbaţi, în societatea, pentru aceleaşi resurse”.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *