Grupul de inițiativă “Run Pink Moldova” organizează pentru al doilea an consecutiv activități de sensibilizare a opiniei publice din țară cu privire la cancerul mamar în luna octombrie, denumită “Octombrie Roz”.

În fiecare an circa 900 de femei în Republica Moldova dezvoltă cancer mamar, dintre care circa 90 mor în primul an după descoperirea bolii. În total, 400 de femei pierd lupta cu această boală în fiecare an. Această formă a cancerului este a doua cea mai frecventă formă de cancer depistată la populația Republicii Moldova și afectează în mare parte femeile. Astfel că, pentru luna octombrie sunt organizate de către “Run Pink Moldova” și câteva consultații gratuite la mamolog, iar în acest an vin cu o noutate, consultații și în afara Chișinăului, mai exact la Bălți.

Primele două consultații programate în această lună sunt la Bălți, în 7 octombrie alături de dr. Ludmila Bălan și Chișinău, în 21 octombrie împreună cu dr. mamolog Natalia Jitaru. Consultațiile sunt adresate în special femeilor din mediul rural. Dacă cunoașteți pe cineva ce nu a fost niciodată la o astfel de consultație și știți că situația financiară nu îi permite să meargă la mamolog, atunci informați-o și înscrieți-o la această consultație.

Detalii despre consultații și înscrieri puteți găsi pe pagina de facebook Run Pink Moldova. Cât și pe cele două evenimente: Bălți și Chișinău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *