Fiecare ţară are un sandvici tradiţional care înglobează pasiunea respectivului popor pentru anumite alimente, pentru mese mai bogate sau mai simple.

Sandvici cu brânză la grătar – S.U.A.

Când ne gândim la Statele Unite ale Americii ne vin în minte o mulţime de sandviciuri. Multe dintre ele au fost inspirate din culturile imigranţilor şi păstrează fiecare câte ceva din istoria locurilor şi a oamenilor. Oricum, sandviciul emblemă rămâne cel cu brânză la grill. În mod tradiţional este făcut din straturi de brânză pusă între două felii de pâine unse pe exterior cu unt, apoi puse pe grătar până când pâinea devine aurie, iar brânza se topeşte. De la el au pornit o mulţime de alte preparate, brânzei fiindu-i adăugate legume, mezeluri sau alte ingrediente după gustul bucătarului.

Smørrebrød—Danemarca

Smørrebrød se traduce prin pâine cu unt, dar nu este doar atât. Se face dintr-o felie zdravănă de pâine de secarp, unsă cu unt din belşug sau smântână, peste care este pus un strat de peşte afumat sau marinat, pateu de ficat sau ouă fierte şi tăiate jumătate.

Falafel—Egipt

Sandviciul naţional al egiptenilor este falafel, dar a trecut de mult graniţa ţării. Se face din năut, ceapă, ierburi proaspete şi condimente orientale. Din acest amestec de formează nişte chiftele care mai apoi se prăjesc şi se pun în lipie caldă. Lângă falafel se mai pun salate, murături, humus sau sos de iaurt.

Tramezzini—Italia

Cu gastronomia italienească sunt asociate multe sandviciuri, dar tramezzini este cel mai cunoscut. Este perfect pentru o gustare. Pâinea albă cu maioneză de casă sunt baza, fiecare putând să aleagă orice alte ingrediente vrea pentru umplutură. Este potrivit pentru gustarea dintre mic-dejun şi prânz.

Alte detalii la acest subiect găsiţi pe gustarte.ro.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *