Perioada premergătoare sărbătorilor de iarna vine cu multă aglomeraţie, mișcare, lume multă la cumpărături, plecări în vacanţă. Este perioada propice pentru sezonul spărgătorilor de case şi al hoţilor de buzunare,  din mijloacele de transport în comun, etc.

Astfel, urmând vorba înțeleaptă că „e mai ușor să previi decât să suporți consecințele nedorite”  și pentru ca sărbătorile să fie liniștite și fără evenimente neplăcute, Poliția  recomandă  cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie:

În cazul în care plecaţi de la domiciliu, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, nu neglijaţi următoarele aspecte:

Alcolul în exces…risc crescut de tragedii!

Nu lăsați alcoolul să vă strice sărbătorile, evitați excesul! Se nasc foarte ușor conflicte, dar puteți deveni mult mai ușor victima diverselor  infracțiuni. Ai băut, lasă pe altcineva să conducă. Te poate costa viața saulibertatea! Acasă te așteaptă familia!

În scopul prevenirii accidentelor cauzate de utilizarea materialelor pirotehnice:

În cazul în care deveniți victima unei infracțiuni, nu ezitați, sesizați imediat Poliția la numărul unic de urgență 112!

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *