Serviciile publice, mai accesibile pentru oamenii din Sângerei. Aici a fost inaugurat  Centrul de Informare și Prestare de Servicii pentru Cetățeni. Oficiul  a fost creat pentru a îmbunătăți calitatea informațiilor și serviciilor publice furnizate de autoritățile local într-un singur punct de acces.

Activitatea centrului va contribui la sporirea transparenței activității primăriei, reducerea cazurilor de corupție, îmbunătățirea accesibilității la serviciile publice, precum și la minimizarea costurilor atât pentru oraș, cât și pentru cetățeni.

Prezent la eveniment, ambasadorul Americii în Republica Moldova, James Pettit, a menționat că, Centrul din Sângerei este dovada elocventă și exemplul bun al progresului, pe care Moldova împreună cu SUA l-au realizat.

Centrul de Informare și Prestare de Servicii din Sângerei este al doilea dintre cele trei deschise în Republica Moldova cu sprijinul USAID. Un centru similar a fost deschis în Taraclia, în februarie 2015 și unul va fi deschis în Orhei pe 19 martie, 2015. Aceste trei centre vor servi ca modele pentru alte orașe la reproducerea și susținerea modernizării continue și îmbunătățirea serviciilor publice locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *