La Orhei a fost dat start unui curs de educație mediatică pentru adulți „Filtrează informația pe care o primești” în cadrul Asociației Obștești Umanitare Filantropia Creștină în parteneriat cu DVV International Moldova.

Cursul este predestinat adulților, pentru a-i ajuta să deosebească și să oprească informațiile eronate care le pășesc pragul. Totodată, ar fi un prim pas de  promovare a educației mediatice inclusiv pentru copiii lor.

Participantele cursului sunt eleve de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din orașul Orhei, care au misiunea să transmită mesaje de educație mediatică oamenilor de diferite vârste, genuri, cu diferite ocupații din mediul virtual. Tinerele vor crea conținuturi media prin care vor spune cine sunt trollii și cum ne afectează în spațiul on-line și care este diferența dintre o știre falsă și una adevărată, cine stă în spatele unui portal distribuitor de informații eronate.

„Suntem în perioada în care se organizează  multe  traininguri, școli de educație mediatică pentru tineri, fie că ele se desfășoară  on-line sau off-line. De aceea, tinerii se arată mult mai pregătiți de a primi și de a bloca o informație neveridică, față de părinții și bunicii lor. O educare în acest sens a adulților este bine-venită, pentru că le-ar schimba opinia vizavi de alegerile cotidiene. Împreună e mai ușor de stopat fluxul de falsuri. Împreună le putem neglija și lăsa autorii lor să-și caute un job sănătos pentru societate”, Adriana Negru, formatoare în cadrul cursului „Filtrează informația pe care o primești”.

Atelierul de educație mediatică „Filtrează informația pe care o primești” va dura până la finele lunii noiembrie.

AUTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *