Partea transnistreană a refuzat din nou să participe la ședința Grupului de lucru pentru ocrotirea sănătății, solicitat pentru astăzi în format video-conferință la sediul Misiunii OSCE în Republica Moldova.

Grupul de lucru urma să se reunească astăzi la ora 11, urmând a fi puse în discuție o serie de subiecte legate de modul de gestionare a situației epidemiologice în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană, accesul la serviciile medicale, dreptul la sănătate și alte aspecte relevante. Tiraspolul însă a anunțat luni seara că nu va participa la ședință, invocând noi motive speculative.

În acest context, reprezentantul politic al Republicii Moldova în reglementarea transnistreană, Cristina Lesnic, își exprimă regretul în legătură cu această decizie defectuoasă, care nu permite asigurarea cooperării la nivel de experți medicali în domeniul sănătății, pentru a oferi cetățenilor servicii medicale de calitate.

Reamintim că crearea platformei de comunicare pentru experți aparține reprezentanților politici în procesul de negocieri în corespundere cu Regulamentul grupurilor de lucru din 2011.

Amintim că, Tiraspolul a refuzat și anterior să discute în cadrul Grupului de lucru pentru ocrotirea sănătății, iar la 10 aprilie, viceprim-ministra Cristina Lesnic a solicitat convocarea formatului 5+2 pentru a discuta măsurile părții transnistrene pentru limitarea pandemiei de COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *