Proiectul basarabeanului Veaceslav Crețu “DigiKidz” a fost prezentat într-un nou raport de identificare a soluțiilor de top pentru abordarea problemelor perene la nivel mondial. Mai exact, programul de educație digitalizată propusă de Veacesalv a fost inclus în prima ediție a Raportului privind soluțiile tinerilor la cele mai complicate probleme ale lumii. Studiul a fost lansat la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York.

Raportul scoate în evidență activitatea organizațiilor conduse de tineri din întreaga lume. Spre exemplu: asociația LITER of LIGT își propune să scoată pe piață peste 750 de mii de lumini solare la prețuri destul de accesibile și vor fi destinate pentru pentru 15 țări. Echipa de la BenBen operează un registru funciar care facilitează tranzacțiile cu terenuri sigure pentru încurajarea investițiilor și gestionarea resurselor de teren transparente. În lista celor 50 de soluții se regăsește și proiectul basarabeanului VEACESLAV CREȚU. Este vorba despre programul DigiKidz din Republica Moldova, care reprezintă un proiect IT conceput pentru a pune în aplicare un model durabil de Educație Digitală pentru elevii de liceu din zonele izolate ale Republicii Moldova. Republica Moldova, precum și toate țările Europei de peste, se confruntă cu creșterea decalaj de competențe TIC și cu un nivel scăzut de alfabetizare digitală.

VEACESLAV CREȚU, fondatorul proiectului “DigiKidz”

O educație adecvată, până în prezent, și la prețuri accesibile de calitate este elementul cheie pentru a realiza acest deziderat pe care ni l-am propus.

Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă inițiată de ONU cuprinde un set de 17 obiective. Printre cele mai relevante ar fi: incluziunea socială, prosperitatea economică și durabilitatea mediului.

Liviu Damian // radionunta.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *