O mare de lacrimi şi suflete răvăşite la Căuşeni. Patru victime ale accidentului din Kaluga, Federația Rusă au fost înmormântate la locul de baştină, scrie voceabasarabiei.md.

Între timp, acasă, în Republica Moldova au ajuns alte patru din cele opt persoane care au suferit diverse traumatisme în tragicul accident.

Transportarea victimilor a fost  efectuată de IGSU cu susținerea căii ferate din Republica Moldova. Oamenii au ajuns în țară  cu ruta Moscova – Chișinău fiind însoțiți de ofițerii IGSU. Medicii SMURD au însoțit oamenii care au suferit deferite traumatisme în urma accidentului, dar și le-au acordat ajutorul calificat în drum spre Republica Moldova. Pe peronul Gării Feroviare aceștea au fost întălniti de către rude și apropiați.

Ulterior trei echipaje SMURD i-au transportat la Institutul de Medicina Urgentă din capitală, de unde au fost preluați de medicii spitalului. Aici cei 4 molodoveni au fost internați pentru ulterioare îngrijiri medicale. Potrivit medicilor starea pacienților este stabilă.

Conform conducerii IGSU ultimii 4 cetățeni ai Republicii Moldova care au avut de suferit în Kaluga primesc îngrijiri medicale în Federația Rusă, întrucît starea de sănătate nu permite transportarea acestora. După ce medicii vor da acordul în vederea  exeternării pacienților, autorițățile din Moldova vor repatria acasă oamenii.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *