Pe fondul crizei COVID-19, care  provoacă zilnic  aproximativ 500.000 de cazuri confirmate și 8.000 de decese  în întreaga lume, o organizație religioasă din Coreea de Sud, numită Biserica Shincheonji a lui Isus, Templul Tabernacolului Mărturiei (sau pe scurt Biserica Shincheonji), a găzduit pe data de 15 noiembrie o intrunire de rugăciune online,  intitulată „A 3-a Slujbă  Globală de Rugăciune a Oamenilor Religioși”.

Transmisă în direct pe canalul oficial YouTube al Bisericii Shincheonji, întrunirea de rugăciune a fost organizată pentru a se ruga, nu numai pentru pacienții și familiile lor în suferință, ci și pentru guvern, personalul medical și voluntarii care luptă pentru a depăși greutatile provocate de COVID-19. Împreună cu cei 200.000 de membri ai Bisericii Shincheonji , atât din tara, cât și din  străinatate, aproximativ 56.000 de oameni din întreaga lume, care doresc să învingă această Pandemie, s-au alăturat concomitent intrunirii de rugăciune.

Președintele Man Hee Lee,  reprezentantul  unui ONG internațional pentru pace, numit HWPL, a sugerat si initiat aceasta întrunire, la care   au participat 352 de lideri ai diferitelor religii din budism, sikhism, islam și hinduism, reprezentanti din 73 de țări, care  coopereaza de mult timp cu președintele Lee în activități de pace.  Toti s-au alaturat cu o singură inimă, care transcende religii și confesiuni diferite.

Președintele Lee a spus: „Prea mulți oameni suferă de COVID-19. În special, mulți au fost infectați în biserica noastră în luna februarie. Atât membrii bisericii, cât și alti cetățeni au suferit mult. În timp ce eram profund nelinistit, gandindu-ma ce  pot face ca o persoană religioasă,  pe fondul acestei crize, m-am gandit să propun o întrunire de rugăciune online. Am dorit  să unesc inimile oamenilor prin rugaciune, atat pentru dispariția COVID-19 , cat și pentru dezvoltarea rapida a  tratamentelor  și a vaccinurilor impotriva COVID-19 .”  a declarat dânsul.

 Dr. Anak Agung Diatmika, secretar pentru relații internaționale al PHDI Jakarta, a spus: „Cu adevărat, din adâncul inimii , considerăm că SUNTEM UNUL cu totii. Ar trebui să  continuăm  sä ne rugăm impreuna până cand  Pandemia COVID-19  se va  sfârși pe intreg pământul și să continuăm sinergia  dintre liderii religioși din intreaga lume, pentru a păstra pacea, armonia, dreptatea și prosperitatea lumii. Sunt atât de fericit că am putut sa mă alătur acestui eveniment care aduce cu adevărat pacea și armonia in  lume”

Printre cei care au participat la aceasta întârunire pentru rugăciune, se numara si aproximativ 4.000 de pacienți care s-au vindecat de COVID-19, care sunt și membri ai Bisericii Shincheonji, si care vor dona plasma sanguină pentru dezvoltarea tratamentului cu  plasma. Biserica Shincheonji a efectuat deja donari de plasmă la scară largă, in doua etape, la care au participat 1.700 de membri ai bisericii, în lunile iulie și septembrie. Printre aceștia, 312 pacienți vindecați au donat de două ori plasmă sanguină.

În ceea ce privește donarea la scară largă a plasmei de sânge, Rt. Hon. Hrant Bagratyan, fostul prim-ministru al Armeniei, a transmis un mesaj de felicitare: „Acțiunea celor care au decis să doneze plasmă, la cererea guvernului, merită laudă. Dacă un vaccin este dezvoltat prin donarea de plasmă, este de folos intregii lumi. “

 Un oficial al Bisericii Shincheonji a declarat: “Desfășurăm slujbe online incepand din 18 februarie și ne rugăm de fiecare data pentru sfârșitul pandemiei COVID-19, pentru siguranța autorităților și a personalului medical care se afla in carantină, precum  și pentru  vindecarea pacienților. Vom face tot ce putem si ce tine de noi, cu o atitudine responsabilă, până la sfârșitul crizei COVID-19.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *