Doliu în lumea teatrală și cinematografică din România. Florina Cercel a murit în această dimineaţă. Actriţa de teatru şi film avea 76 de ani. Marea artistă a murit în dimineața zilei de 30 iulie din cauza unui cancer la plămâni.

Florina Cercel s-a născut pe 28 ianuarie 1943, la Piatra-Neamţ. În cariera sa, marea actriță a jucat peste 100 de roluri în filme şi piese de teatru.

Cetățenii din Republica Moldova au cunoscut-o pe Florian Cercel pentru rolul ei jucat în telenovela “Inimă de Țigan” (2007) care se difuza și la Chișinău prin intermediul postului de televiziune “Acasă TV”.

Marea actriță a fost, în tinereţe, una dintre cele mai frumoase românce. A iubit cu patimă, însă ghinoanele s-au ţinut lanţ, pe plan sentimental. Doamna scenei româneşti a povesti a reamintit într-un interviu recent drama prin care a trecut în tinerețe, episod care a impresionat România. Artista și-a pierdut primul soț pe vremea când avea doar 29 de ani. Acesta era doctor și s-a stins din viață în urma urma unui cancer bronho-pulmonar.

În cei peste 50 de ani de carieră, a interpretat peste 100 de roluri în teatru şi film, în care a demonstrat un farmec aparte, un talent în permanentă stare de incandescenţă, calităţi care au fascinat mereu publicul spectator. Personalitate cu un destin, pe alocuri, uluitor, presărat cu suferinţă, război, dragoste, Florina Cercel a ales să privească mereu înainte, cu o remarcabilă eleganţă, cu nesfârşită credinţă, cu o înţelepciune aparte.

AUTOR: Diana Botnaru

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *