Peste 40 de meşteri populari din toate colțurile țării se adună sâmbătă, 11 iulie, la marea sărbătoare: “Frumos covor basarabean”. Evenimentul a ajuns la cea de-a II-a ediție și va avea loc la Complexul de meşteşuguri populare „Artă Rustică” din satul Clişova Nouă, raionul Orhei.

Sărbătoarea este dedicată promovării temei “Patrimoniul industrial”, în cadrul celebrării Zilelor Europene ale Patrimoniului 2015, un program al Consiliului Europei şi Uniunii Europene coordonat de ministerul Culturii.

La eveniment vor fi prezentate doar covoare basarabene autentice. Mai mult, organizatorii spun că cei care vor veni la sărbătoare vor putea admira peste 150 de motive imprimate pe covoarele basarabene.

Prezentarea covorului basarbean se va desfășura în forma unei șezători ca pe vremuri.  De asemenea, vor funcționa ateliere de vopsit lâna în coloranţi naturali şi vor fi demonstrate metodele de restaurare ale covoarelor vechi.

Evenimentul este organizat de ministerul Culturii, complexul de meşteşuguri populare „Artă Rustică” în colaborare cu Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Secția Cultură Orhei şi Primăria comunei Ciocîlteni.

AUTOR: Alexandra Șaiman, reporter MOLDOVA 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *