O alimentație corectă poate duce la tratarea grabnică a maladiei provocată de virusul COVID-19. Cel puțin, după acest principiu s-a ghidat, și i-a reușit, nutriționista Nina Crăciun. Într-un interviu pentru portalul openmedia.ro, Nina Crăciun a povestit despre cum a trecut de COVID-19, datorită unui regim alimentar sănătos.

Prima reacție a nutriționiste a fost una „de șoc”. Însă, odată aflătă în această situație nu-i rămânea decât să lupte. „Inițial, ți se pare că nu îți recunoști corpul, ești copleșit de slăbiciuni și parcă te dai în leagăn cu o viteză mare”, povestește Nina Crăciun. “Imunitatea contează cel mai mult”, mai spune eroina noastră.

“Consumam zilnic leguminoase boabe, fructe de pădure, legume crucifere, verdețuri, semințe de in, nuci, condimente și cereale integrale și beam multă apă”, mai spune Nina Crăciun.

Totuși, nutriționista consideră că, odată ce am fost diagnosticați, tratamentul medicamentos sub supravegherea medicului vine pe prima poziție și apoi, mâncarea sănătoasă.

Cât privește numărul de pese pe zi, în stituția în care ești infectat cu virusul COVID-19, Nina Crăciun ne sfătuie să avem 3 mese și 2 gustări. Tototadă, cantitatea de proteină, carbohidrați complecși și lipidele sănătoase este ajustată la nivel individual pentru fiecare pacient diagnosticat pozitiv. Iar consumul de lichide este esențial în această perioadă.

Pentru o recuperare grabnică, Nina Crăciun a declarat că a urmat regimul medicamentos indicat de specialist și și-a elaborat un plan nutrițional individual. „Îmi notam zilnic în jurnalul alimentar meniul și respectam totul cu strictețe. Consider că seriozitatea cu care am abordat boala m-a ajutat s-o înving. Evident, nu mai puțin importantă în această perioadă este și susținerea celor dragi. Starea de bine contribuie foarte mult la însănătoșirea grabnică”, mai povestește nutriționista.

Alte detalii la acest capitol, aflați din interviul oferit de nutriționista Nina Crăciun pentru portalul openmedia.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *