Parcul Catedralei din Chișinău, din nou, a fost principala atracţie atât pentru producătorii de pomuşoare, cât şi pentru cumpărători.

Pe 6 august, avut loc al treilea târg ”Summer Berry Fair”. Vedetele acestei ediții au fost: afinele, pomușoarele de aronie,, murele, goji, cătina, măceșul și zmeura remontantă. La ultima ediție, din acest an, a târgului au participat  un număr record  de agricultori – 15 producători din toate colțurile țării, inclusiv din stânga Nistrului.

Aceștia au adus aproape o tonă jumătate de pomușoare în parcul Catedralei, culese direct de pe ogor, iar vizitatorii au făcut rânduri de dimineață la tarabele vânzătorilor. Cele mai căutate au fost afinele și fructele goji, acestea s-au vândut în câteva minute de la începerea târgului.

În vânzare au fost și dulcețuri din afine, mure, zmeură, peltea de fructe  și alte bunătăți locale gătite din pomușoarele Moldovei! 13 gastronomi au venit cu mousse-uri, tarte, smoothie-uri și alte deserturi gătite din pomușoare!
La “Teatrul Gastronomic” de la Summer Berry Fair vizitatorii au participat la lecții de nutriție, gastronomie și frumusețe, oferite de Galina Tomaș (doctor în alimentație), Victoria Ursu (nutriționist), Stela Babii-Fetescu (creatoarea brandului Verde GO) și Iana Canonic (food blogger).

În cadrul celor 3 ediții Summer Berry Fair,  au participat aproape 40 de agricultori din toată țara, care au vândut peste 3 tone de pomușoare locale.  Echipa K Lumea a gătit peste 700 de porții de clătite, iar gastronomii au prepart aproape 40 de kilograme de deserturi.

Târgul agro-gastronomic ”Summer Berry Fair” este un proiect  susținut de USAID, HEKS, CCA, PNUD și Uniunea Europeană, inițiat de K Lumea pentru a-i sprijini pe producătorii locali și pentru a promova Pomușoarele Moldovei în rândul consumatorilor din țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *